Elkészítés: Mielőtt nekilátnék a lángosnak, elkészítem a pudingot, azaz fél liter tejet felforralok 4 evőkanál cukorral, egy kevés tejjel elkeverem a pudingport, és a forró tejhez öntöm, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
Aztán jöhet a lángostészta: először is kimérem a lisztet, és belekeverek 1 teáskanál fahéjat. A langyos vízbe beleteszem a cukrot és elkeverem, majd belemorzsálom az élesztőt, amit megkevergetek, hogy elolvadjon a vízben. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a fahéjas lisztet, lazán összegyúrom, majd belekeverem a reszelt almát is, és alaposan összegyúrom, hogy az alma mindenhova jusson a tésztában.
Következik 30 perc pihentetés, ezután a tésztát meglocsolom az olajjal, és jól eloszlatom az alján és a tetején is, majd egy olajos sütőpapírra teszem a 8 kis gombócra osztott lángostésztát.
Mindegyiket szépen szétnyújtom kb. kör alakúra, a közepére 1-2 evőkanál pudingot halmozok, majd az egyik végét ráhajtom a másikra (azaz félkör alakú lángost kapok), aminek a végeit alaposan összenyomkodom.
Ezután tűzforró, bő olajba dobom, és aranysárgára sütöm. Az olajból kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral szórom a tetejét, és már lehet is fogyasztani! Jó étvágyat hozzá!