Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes-almás lángos

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kanál cukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 meghámozott, kimagozott alma lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Mielőtt nekilátnék a lángosnak, elkészítem a pudingot, azaz fél liter tejet felforralok 4 evőkanál cukorral, egy kevés tejjel elkeverem a pudingport, és a forró tejhez öntöm, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.

Aztán jöhet a lángostészta: először is kimérem a lisztet, és belekeverek 1 teáskanál fahéjat. A langyos vízbe beleteszem a cukrot és elkeverem, majd belemorzsálom az élesztőt, amit megkevergetek, hogy elolvadjon a vízben. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a fahéjas lisztet, lazán összegyúrom, majd belekeverem a reszelt almát is, és alaposan összegyúrom, hogy az alma mindenhova jusson a tésztában.

Következik 30 perc pihentetés, ezután a tésztát meglocsolom az olajjal, és jól eloszlatom az alján és a tetején is, majd egy olajos sütőpapírra teszem a 8 kis gombócra osztott lángostésztát.

Mindegyiket szépen szétnyújtom kb. kör alakúra, a közepére 1-2 evőkanál pudingot halmozok, majd az egyik végét ráhajtom a másikra (azaz félkör alakú lángost kapok), aminek a végeit alaposan összenyomkodom.

Ezután tűzforró, bő olajba dobom, és aranysárgára sütöm. Az olajból kivéve hagyom kicsit hűlni, majd porcukorral szórom a tetejét, és már lehet is fogyasztani! Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss