Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vanília fagyi házilag

25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vanília fagyi elkészítéséhez a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt kikeverjük. Egy kevés tejet öntünk a kikevert masszára. A többi tejet felforraljuk.
  2. Ha felforrt, hozzáöntjük a vaníliás tojást, és lassú tűzön óvatosan kavargatva főzzük, vigyázva, hogy ne túrósodjon el.
  3. Műanyag tálba öntjük. Amint kihűlt, a agyasztóba tesszük. 15 percenként átkeverjük, míg szép, krémesre megfagy. Málnaöntettel, csokiszósszal kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss