Változik a boltok nyitvatartása, sok üzlet előbb nyit, és később zár – mutatjuk a részleteket!

default user icon
MME
A nagyobb boltláncok átállnak a nyári nyitvatartásra, ezért rengeteg magyarországi üzletükben hosszabb ideig várják a vásárlókat. Mutatjuk, mely boltok érintettek, és mettől meddig intézhetjük a bevásárlást.

Június közepe-vége felé már javában tart a nyaralási szezon hazánkban, amire a nagyobb kereskedelmi üzletláncok többek között a nyitvatartás meghosszabbításával reagáltak. Így a Lidl, az Aldi, a Penny, a Tesco és a Spar Balaton környéki üzleteiben korábban kezdhetjük a vásárlást, és az esti órákban is tovább lesznek nyitva a boltjaik. 

A Balaton még mindig az egyik legkedveltebb nyári úticél, az emelkedő árak ellenére, hiszen viszonylag könnyedén, nemcsak autóval, de vonattal is jól megközelíthetők a part menti városok. A népszerű üdülőhelyek nagy része önellátó, vagyis nekünk kell gondoskodnunk az ételről, italról. Mivel sokan a hosszabb nyaralásaikat is itt töltik, egyáltalán nem mindegy, milyen időintervallumban tudnak bevásárolni. A nagyobb bolthálózatok nyitvatartása a legmelegebb évszakban kedvezően alakul a nyaralók számára. Lássuk, melyik üzlet hogyan lesz nyitva idén nyáron. 

Így alakul az üzletek nyitvatartása a Balatonnál

A Lidl Balaton körüli boltjai június 10-e és szeptember 1-je között meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat. Egyes üzletek eltérő nyitvatartással működnek, de hétfőtől szombatig minden bolt 6.30-kor vagy 7-kor nyit, és 21, illetve 22 órakor zár be. A vasárnapi nyitvatartás egységesen 7–20 óráig tart. 

Az Aldiban már május 16-a óta tart a hosszabb nyitvatartás időszaka, de a főszezonban, június 14. és augusztus 20. között még jobban kibővítik azt. Két kivétellel (Keszthely és Tapolca) minden üzletükben 22 óráig várják a vásárlókat, és az egyik balatonfüredi üzletüktől eltekintve a nyitás is egységes, 7 órakor kezdik a napot. Vasárnaponként minden boltjuk 7–20 óráig tart nyitva.

A Pennyben meghosszabbított nyitvatartása szeptember 4-éig marad érvényben, és ennek értelmében htfőtől szombatig minden ületük este 9 óráig várja a vásárlókat, míg vasárnap marad a megszokott 18 órás zárás. Ez alól csak három üzletük kivétel, a balatonalmádi, siófoki és gárdonyi Pennyben 20 óráig vásárolhatnak az ott nyaralók. 

Egyes Balaton körüli Tesco üzletek legtöbbje 22 óráig, néhány bolt pedig egészen 23 óráig tart nyitva a főzezonban, szeptember 1-jéig. A nyitás időpontja egységesen reggel 6 óra, amitől két üzlet kivételével (Keszthely és Balatonföldvár) vasárnapokon sem térnek el. A késői zárást is fenntartják a hét utolsó napján is, a balatonföldvári üzlet – ami 20 órakor zár – kivételével mindenütt 22 és 23 óráig várják a vásárlókat. 

A Spar 23 üzletet üzemeltet a Balaton körül, melyek többsége általában reggel 6 és 6.30 között nyit, és 20-21 órakor zár. Néhány siófoki boltjukban 22 óráig várják a vásárlókat, a benzinkutakon található Spar expressz üzletek pedig éjjel-nappali nyitvatartással üzemelnek. 

(Forrás: pénzcentrum)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek