Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
CSEH JÁNOS
Videó
Ismeritek a hólabdát, vagy más néven kozáksapkát, ugye? Ha szeretitek, akkor érdemes elkészíteni a torta verzióját is, ami nem csak mennyei, de olyan jól néz ki, hogy a karácsonyi asztalon is simán megállja a helyét!
SÁNDOR ADRIENN
Cikk
MME
Igaz, hogy leginkább újévkor kerül az asztalra ez a káposztás leves, ám miért készítenéd évente csak egyszer, amikor annyira finom? Egy tányérral ebből a finomságból simán kiválthat akár egy főétkezést is. Korhelylevest az asztalra!
A carbonara spagetti az egyik legegyszerűbb, és a legtöbbek által kedvelt olasz tészta, és már az elején fontos tisztázni: tejszín nincs benne! Van benne viszont tisztességes mennyiségű füstölt szalonna és persze rengeteg parmezán. Hidd el, ha így készíted el a Fanny Konyha januári kedvencét, többé eszedbe sem jut tejszínnel belekontárkodni!
Hogy miért az egyik legkülönlegesebb alapanyagként tartják számon a céklát a konyhában? Mert egy brutálisan egészséges zöldségről van szó, aminek számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre. Rákmegelőzőként, gyulladáscsökkentőként ismerik, na meg tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A téli hónapokban pont ezért jön igazán jól egy melengető leves ebből a kiváló salátanövényből.
Fanny Konyha
Ha idén más tortát nem készítesz karácsonyra, a Fanny Advent bársonyosan krémes kókuszos tortáját mindenképpen süsd meg! A családtagok odáig lesznek érte, a gyerekek pedig imádni fogják az aprócska marcipán hóembereket, főleg, ha közösen alkotjátok meg azokat.
Érdekes és egyben izgalmas dolog visszatekinteni a múlt magyar gasztronómia vonalán, hogy egykor nagyjaink mit szerettek, mit ettek. A Kossuth-kiflihez már biztosan sokaknak volt szerencséje, ám egy kis kutatással találhatunk még olyan finomságot, amit szintén a magyar szabadságharc egyik vezéréről kapta a nevét.
A női szeszély klasszikus nagyi süti: sütőporos kevert tésztájával, a vastagon rákent házi baracklekvárral és a tetejére pirított testes tojáshab-rétegével csodálatos zárása volt a vasárnapi ünnepi ebédeknek. Elkészíteni nem egy nagy ördöngősség, és mivel nagyon mutatós a kezdők is komoly babérokat arathatnak vele. Mutatjuk hogy készül!
A mátrai borzaska sokkal több, mint egy rántott hús. A krumplis bundába panírozott hússzeletek sokak kedvence, pláne jó sok tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva. A borzaskát egyaránt elkészíthetjük sertésből, vagy szárnyasból.
Az ahány ház, annyi szokás mondás a pincepörkölt elkészítésére is igaz. Ami biztos, hogy a hús, krumpli, vörösbor alapanyagból nem hiányozhat egyik sem ebből az ételből, ám azt már mindenki maga dönti el, hogy sertésből, vagy marhából főzi. Ezt az ételt sokan a szabadban, bográcsban szeretik leginkább főzni, hogy az íze még finomabb legyen.