Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valódi életelixír! A méztől rugalmas lesz a bőröd és fényes a hajad

A folyékony arany sugárzóan széppé teszi a bőrünket és a hajunkat, ráadásul sokkal egészségesebbek is leszünk tőle. Hogy hogyan? Ennek jártunk utána!
Méz: nedvességmegkötő

Már az ókori rómaiak és egyiptomiak is tudták jól: a méz, amellett, hogy finom, a bőrnek és a hajnak is jót tesz. Kleopátra például előszeretettel használta szépítőerejét. A méz ugyanis eltünteti a kisebb pattanásokat, nyugtatja és selymessé teszi a bőrt, és segíti megőrizni a nedvességtartalmát, vagyis tökéletes gyógyír az irritált, gyulladt bőrre.

10 szuperhatékony hajpakolás >>>

Tipp: Keverj össze 250 ml zsályateát 2 ek mézzel, töltsd egy üvegbe, és jól rázd össze. Reggel és este ezzel töröld át az arcod. Tartsd a hűtőben.

Propolisz: antibakteriális

A méhek által gyűjtött gyantás anyag belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható. A propolisztinktúrából immunerősítés céljából, átlagosan napi 1 x 20 cseppet érdemes elfogyasztani (ez testsúlytól és az egészségi állapottól függően változhat), étkezés előtt. Külsőleg például segíti a sebgyógyulást, de a kozmetikai termékek, például a korpásodás elleni samponok összetevőjeként is találkozhatsz vele.

Méhviasz: gyengéden ápol

A krémek adalékanyagaként biztosítja azok lágy állagát. A méhviaszos termékek gyengéden ápolják a száraz, érdes bőrt, fényessé teszik a hajat, ápolják az ajkakat.

Méhpempő: öregedés ellen...

Csodaszernek, sőt, igazi életelixírnek tarják ezt a 150 aktív összetevőt tartalmazó anyagot. Mivel többek között segít megőrizni a bőr rugalmasságát, felveszi a harcot az apróbb ráncokkal szemben, és fokozza a méregtelenítést, nem csoda, hogy a kozmetikai ipar is lecsapott erre a nemes összetevőre.

Mézes finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss