Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés témakörben.

Bár éppen érik a barack, ha lekvárkészítésről esik szó, jó, ha tudod, a fagyasztott gyümölcsök is tökéletes alapanyagul szolgálhatnak.

Természetesen a barackot és más friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz frissen, ha később szeretnél nekifogni a befőzésnek.

Bármiből is készíted azonban a finomságokat, az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, a fertőtlenítés és a tárolás. Ha a fedők szárítás, törölgetés nélkül kerülnek a kiforrázott üvegekre, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fedél csíramentes maradjon.

Nem kell félned a pikáns, huncut „módszerektől” sem. Egy kis likőr, rum, pálinka vagy vodka nem befolyásolja a zselésítő anyagok hatékonyságát, de kellemesen megbolondítja a dzsem ízvilágát.

Természetesen nem csak alkohollal dobhatjuk fel az üveg tartalmát. A fűszernövényekkel azonban érdemes csínján bánni. Aromájuk általában intenzív, ezért óvatosan adagoljuk őket!

Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak ínycsiklandó, hanem gusztusos is maradjon, fontolóra veheted citromsav hozzáadását is, amely élénkíti a lekvár színét, így nem barnul meg a tárolás során.

Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, tucatnyi egyéb tippel segít neked a Dr. Oetker a http://befozok.hu/ oldalon. Mindent megtudhatsz a gyümölcsökről vagy magáról a befőzésről, az alapoktól az igazán profi trükkökig, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss