Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
Egy másik tálban a margarint felolvasztom, beleteszem a tojások sárgáját, a cukrokat, a mandarin levét, sót, és jól kikeverem. Ezután hozzáadom a sütőporos lisztet és a tojáshabot, ezzel már óvatosabban keverem, végül belekerülnek a csokipasztillák és a kandírozott narancshéjak is.
A muffinformát kikenem margarinnal, a sütőt előmelegítem 170 C fokra. Mindegyik formát 3/4 részig megtöltöm a tésztával, 12 db után pont el is fogy.
A tetejére kanalazok a meggydzsemből, majd egy mozdulatot fordítok rajta, hogy egy kicsit keveredjen a tésztával.
Előmelegített sütőbe tolom, és tűpróbáig sütöm, majd hagyom teljesen kihűlni, és óvatosan kiveszem a formából.
A cukormázat az ételfestékkel és az aromával meg picike vízzel kikeverem, hogy kenhető mázat kapjak, és ezzel a mázzal kenem le a muffinok tetejét. Megszórom cukorszívecskékkel, és hagyom megszilárdulni rajta. Szívecskés kapszlikba teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre