Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Válasszuk szeptemberben is a dinnyét!

default user icon
MME
„Nyár, dinnye, szeletem” – a lédús és mézédes dinnye egészen szeptember végéig elérhető lesz a megszokott, kiváló minőségben. Erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös kampányában. Nem csak az íze finom, de tökéletesen hidratál és számtalan jótékony hatása is van.

Hazánkban a dinnye az egyik legkeresettebb zöldség-gyümölcsféle, megvásárlásával azokat a termelőket támogatjuk, akik lehetővé teszik számunkra, hogy friss és finom gyümölcs kerüljön az asztalra még szeptemberben is.

 

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a 10 nap Strand Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg hazánk negyedik a dinnyetermesztésben, ez is azt bizonyítja, hogy a dinnye idén is világszínvonalú és kiváló minőségű. Hozzátette, hogy bár a dinnye terműterülete csökkent, a magyar gazdák a legnehezebb helyzetben is helytálltak, és hálásak lehetünk, hogy a pandémia és az időjárási nehézségek ellenére 3700-3800 hektáron, 2200 termelő termesztett jóízű, mézédes dinnyét.

 

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos egészségünk megőrzése, érdemes sokat fogyasztani ebből a szupergyümölcsből. A dinnye immunerősítő, vitamindús csemege: A, B6, C, E-vitamint, magnéziumot, káliumot, karotinoidot, éta-karotint és likopint is tartalmaz. Majd kiemelte, hogy a kampány részeként 5 helyszínen szabadtéri kóstoltatást is tart az AMC. Többek között volt már az Efott-on, a 10 nap Strand Fesztiválon egész hétvégén, jelenleg Csopakon, majd pénteken Balatonbogláron, szeptember első hétvégéjén pedig a Veszprémi Állatkertben lehet megkóstolni az ízletes dinnyét. Emellett a kampányban ismeretterjesztő cikkekkel és közösségi média megjelenésekkel is népszerűsítik a görög- és sárgadinnye fogyasztását szeptemberben is. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss