hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vakondtúrás torta

70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot habbá verjük, majd a langyos vízet kanalanként hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a krémhez keverjük.
  2. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. Ha kihűlt, 1-2cm mélyen kikaparjuk úgy, hogy kb 1 cm peremet hagyunk. A tésztát egy tálban összemorzsoljuk.
  3. A krémhez a tejszínt feverjük a habfixálóval és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhez keverjük (pár kanál tejszínt a zselatinhoz, majd az egészet vissza a tejszínhez, így nem lesz csomós), majd az apróra vágott étcsokit belekeverjük.
  4. 3 db banánt hosszában elvágunk, a torta alján elosztjuk a lapos felével lefelé, majd ráhalmozzuk a tejszínt, és rászórjuk a morzsolt tésztát. 5 órát hűtőben állni hagyjuk. (A díszítést pluszba én tettem rá.) 

Megjegyzés

Nagyon finom, és egyszerűen elkészíthető akár szülinapra vagy ha csak az ember egy finom kis édességre vágyik. - Ferenczi Beatrix

Ezek is érdekelhetnek

Friss