Az óvári szelet olyannyira egy hagyományos és közismert fogás, hogy már a nagyszüleink is közszeretettel készítették. Gyakorlatban úgy néz ki, hogy a szeletekre vágott karajra gombát, sonkát és rengeteg sajtot pakolunk feltétként, ezeknek a finomságoknak köszönhetően pedig egy omlós és igen tartalmas sertésszelet lesz a végeredmény. Köretként szinte bármit adhatunk mellé, de mi most vajjal sült karfiollal tálaljuk. Ha esetleg nem szereted a karajt, elkészítheted pulykából, vagy csirkéből is, ám akkor már nem igazán lesz klasszikus ez a lakoma.
Hozzávalók:
Hozzávalók a húshoz:
- 10 dkg vaj
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 4 szelet főtt sonka
- 4 szelet óvári sajt
Hozzávalók a körethez:
- 1 fej karfiol
- só
- bors
- 10 dkg olvasztott vaj
AZ ÓVÁRI SZELET PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>
Ajánljuk még: