hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajjal sült karfiollal az igazi: Óvári szelet, a klasszikus húsétel

Sokan azt gondolják az óvári szeletről, hogy egy bonyolult kaja. Azonban ez egy hatalmas nagy tévedés, ugyanis egyszerűbb összedobni, mint gondolnád. Ha szereted a szaftos, laktató húsokat, akkor ez a recept kiemelt helyet fog elfoglalni a konyhádban. Vajjal sült karfiol körettel tálalva egyszerűen zseniális!

Az óvári szelet olyannyira egy hagyományos és közismert fogás, hogy már a nagyszüleink is közszeretettel készítették. Gyakorlatban úgy néz ki, hogy a szeletekre vágott karajra gombát, sonkát és rengeteg sajtot pakolunk feltétként, ezeknek a finomságoknak köszönhetően pedig egy omlós és igen tartalmas sertésszelet lesz a végeredmény. Köretként szinte bármit adhatunk mellé, de mi most vajjal sült karfiollal tálaljuk. Ha esetleg nem szereted a karajt, elkészítheted pulykából, vagy csirkéből is, ám akkor már nem igazán lesz klasszikus ez a lakoma.

Hozzávalók:

Hozzávalók a húshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 4 szelet sertéskaraj
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 4 szelet főtt sonka
  • 4 szelet óvári sajt

Hozzávalók a körethez:

  • 1 fej karfiol
  • bors
  • 10 dkg olvasztott vaj

AZ ÓVÁRI SZELET PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss