Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajban sült fokhagymás pontyszeletek

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A halhoz:
  • 4 szelet ponty
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szeletke laktózmentes vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
  • A káposztához:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • fél csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 3 dl víz
  • őrölt kömény

Elkészítés

A halszeleteket megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba teszem, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára párolom, majd az alufóliát levéve, grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítom.

Míg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítom és vékony karikára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmosom), az aprított kapor, só, kömény, felöntöm a vízzel és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára párolom. Ha túl sok víz maradna alatta akkor azt fedő nélkül, néhány perc alatt elfőzöm.

Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, ízlés szerint lm tejföllel kínálom.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss