Elkészítése: A húst megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, sóval és borssal alaposan bedörzsöljük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húst egy mély tepsibe fektetjük. Felforrósítjuk a vajat, és a húsra öntjük, mellétesszük a hagymát, aláöntünk 2 dl fehérbort, alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe, és kb. 60 percig sütjük.
Ekkor levesszük a fóliát, 4 paradicsomot és 2 ág rozmaringot teszünk a tepsibe a hús mellé, még 2 dl fehérborral meglocsoljuk, és további 30 percet sütjük.
Közben a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, serpenyőbe öntjük, és a hús sütőlevéből 4-5 evőkanálnyival összeforgatjuk.
A húst kivesszük a sütőből, tűzálló tálra emeljük, mellérakjuk a zöldbabot és a sült paradicsomokat. A pecsenyelét leszűrve kínálhatjuk mellé, akár burgonyát is készíthetünk még mellé
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre