Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajbabfőzelék sajttal töltött csibevagdalttal

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojással, a meghámozott, finomra aprított lila hagymával és fokhagymával. A masszát sóval, a curryvel és a megmosott petrezselyem finomra vágott leveleivel ízesítjük. Összedolgozzuk egynemű masszává. Amennyiben túl lágy, egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
  2. sajtot 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A húsmasszából nedves kézzel kis golyókat formázunk, a közepükbe egy-egy sajtkockát nyomunk. A gombócokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A vajbab szárát lecsipkedjük, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Kb. 15 perc alatt megfőzzük, ügyelve arra, hogy megpuhuljon, de ne főjön szét.
  4. Az étkezési keményítőt néhány evőkanál hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a forró főzelékbe öntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.
  5. tejfölt egy kis tálban csomómentesre keverjük egy kevés főzőlével. Hozzáadjuk a megmosott citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Forrnalni innentől már nem szabad! A fasírttal tálaljuk. Kaporral díszíthetjük.

Videó! Így készítheted el a vajbabfőzeléket sajtos fasírttal! :

 

Megjegyzés

A recept a Fanny Konyhában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss