Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajbabfőzelék burgonyával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem (1 mokkáskanál cukor, ami a bab vadságát elveszi).

Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.

Kevés kis csirkepörköltet főztem, az lett a feltét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss