Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas pogácsa szezámmaggal vagy sajttal

> 90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A sütés előtti este a lisztben elmorzsoljuk a vajat, belekeverjük a sót és a cukrot. Az élesztőt simára keverjük a tejföllel és a tojással, majd a liszthez tesszük, és jól eldolgozzuk. Éjszakára a hűtőbe helyezzük. A tészta lágy lesz, de reggelre kissé megkeményedik. Ha nehezen boldogulunk vele, kevés lisztet még tehetünk hozzá.

2.) Másnap reggel kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük tojással, és a tetejére szórjuk a sajtot vagy a szezámmagot.

3.) 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek