Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas pogácsa szezámmaggal vagy sajttal

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál
  • 5 kávéskanál cukor
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A sütés előtti este a lisztben elmorzsoljuk a vajat, belekeverjük a sót és a cukrot. Az élesztőt simára keverjük a tejföllel és a tojással, majd a liszthez tesszük, és jól eldolgozzuk. Éjszakára a hűtőbe helyezzük. A tészta lágy lesz, de reggelre kissé megkeményedik. Ha nehezen boldogulunk vele, kevés lisztet még tehetünk hozzá.

2.) Másnap reggel kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük tojással, és a tetejére szórjuk a sajtot vagy a szezámmagot.

3.) 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss