Elkészítése: A lisztbe belekeverjük a sót és a cukrot. A margarint fagyosan a liszttel összemorzsoljuk, ráöntjük a tojásokat, végül a langyos cukrozott tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, és melegen tartva megkelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk szép cipóba, és kb. 2 cm vastagra kisodorjuk. A tetejét késsel bekockázzuk. Apró pogácsákat szaggatunk (a vásárolható legkisebb szaggatóval). A tetejét tojással, tojásfehérjével vagy tejjel megkenjük sütőlapra helyezés után, forró sütőbe tesszük és megsütjük. Hamar sül. Melegen is fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre