A narancsot és a citromot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héjukat. Az egész tojást lazán felverjük a tojássárgájával együtt. A langyosra melegített tejbe 1 csipet cukrot szórunk, majd hozzáadjuk az élesztőt, és kevergetve feloldjuk. Meleg helyen pihentetjük 2-3 percig, amíg habot vet.
Konyhai robotgép dagasztópálcájával alacsony fokozaton összekeverjük a lisztet, a szárított narancshéjat, valamint a reszelt citrom- és narancshéj felét. Közben hozzáadjuk a feloldott élesztőt és a felvert tojást, majd beleszórunk 3 dkg cukrot és kis darabokban beledolgozzuk a puha vajat. Addig dagasztjuk, amíg a massza körben elválik a keverőtál falától (4-5 perc). Ezután a cipóvá formázott tésztát áttesszük egy kivajazott tálba és megforgatjuk, hogy minden oldalról vajas legyen. Folpackkal letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük 1 1/2-2 óra hosszat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott, 27 cm-es piteformát. Körben peremet készítünk, és villával megszurkáljuk. A pite alját megkenjük a tejföllel, és elosztjuk rajta a durvára lereszelt jéghideg vaj 2/3-át. A maradék 8 dkg kristálycukrot elvegyítjük a maradék reszelt citrushéjjal, és a 2/3-át egyenletesen a vajrétegre szórjuk.
A megmosott, leszárított körtét legalább 12 cikkre osztjuk. A magház eltávolítása után a körtecikkeket egymást kissé fedve elrendezzük a formában. Megszórjuk a maradék reszelt vajjal és citrushéjjal, majd a sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt. Végül a formából kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.