Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas-fokhagymás laskagomba

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A laskagombát megtisztítjuk. A gombát nem kell megpucolni, hanem csak levágjuk a keményebb tönkjeit és folyóvízben alaposan leöblítjük. A nagyobb kalapos példányokat félbevághatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát. Meglocsoljuk egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor levet eresztett a gomba, rányomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, borssal, és a lé nagyrészét elpárologtatjuk.
  4. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal kínáljuk. Magában is finom, de mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss