Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas burgonyapogácsa

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet előbb a sütőporral, majd a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a finomra átpasszírozott burgonyát, a tejfölt, a tojást és a sót. A tésztát alaposan összedolgozzuk. Hűtőszekrényben 1-2 órán keresztül pihentetjük. Utána többször egymás után kinyújtjuk és összehajtjuk a tésztát. Mindegyik nyújtás után a tésztát vékonyan megkenjük 1 tojás és kevés tej keverékkel, és csak utána hajtjuk össze. Az utolsó nyújtásnál a tészta ujjnyi vastag legyen. Tetejét vékonyan bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és nem túl forró sütőben szép aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss