Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas-mákos nudli

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd vágott felükkel felfelé egy tepsibe tesszük mindet. 75 fokos sütőbe toljuk 10 percre, hogy kissé megszikkadjanak.

2.

A burgonyát áttörjük, összeforgatjuk a túróval, a tojássárgájával, a grízzel, a liszttel, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. A masszából 4 cm-es nudlikat formázunk, és forró, sós vízben 2 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, hideg vízzel átöblítjük.

3.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mákot, a vanília kikapart magjait és 1 csipet őrölt fahéjat. Az egészet átforrósítjuk, hozzákeverjük a mézet, végül a nudlikat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

KRUMPLIS NUDLI SÁRGABARACK LEKVÁRRAL>>> 

EGYSZERŰ MÁKOS NUDLI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss