Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadvirágos-tejszínhabos eper

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A bodza-, orgona- és akácvirágot megtiszítjuk. A virágokat alaposan kirázzuk, levágjuk róluk a zöld szárakat. Az orgonát mindig kóstoljuk meg felhasználás előtt, mert gyakran keserű lehet.
  2. A friss epret feldaraboljuk.
  3. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és félig kemény habbá verjük. Egy tálba rétegezzük sorban a tejszínhabot, az epret és közben megszórjuk a vadvirágokkal. A menta és a bodza különösen jól áll neki, de kakukkfűvel és bazsalikommal is érdemes kipróbálni!

Nézd meg videón, hogyan készül a vadvirágos-tejszínhabos eper!

Ezek is érdekelhetnek

Friss