Vadlazac vargányagomba mártással

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 75 dkg vadlazac filé
  • 12 dkg vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 tk gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Köret:
  • 5 db burgonya
  • petrezselyem
  • Vargánya mártáshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 ek vaj
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 marék szárított vargánya
  • Továbbá:
  • 2-4 szelet bacon
  • saláta

Elkészítés

  1. A petrezselymet összeaprítjuk a fokhagymát lereszeljük. Ezeket a gyömbérrel, a sóval és a borssal együtt belekeverjük a felolvasztott vajba és a halszeleteket bekenjünk vele. Forró serpenyőben kisütjük a lazacot.
  2. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük. Ha megfőtt összetörjük, sózzuk és aprított petrezselymet keverünk hozzá.
  3. A bacont megpirítjuk.
  4. A vargánya mártáshoz a besamel mártást elkészítjük majd belefőzzük a vargánya gombát és a végén turmixoljuk. Tálaláskor még salátát is kínálhatunk köretnek.

EGYSZERŰ KRUMPLILEVES 

EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL 

Megjegyzés

Bármilyen más hallal kitűnő ünnepi fogás. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss