Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadlazac csípős-mustáros narancsmártással

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A bőr nélküli szálkamentes lazacszeleteket durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt borssal mindkét oldalon enyhén bedörzsöljük, 1 citrom levét rácsorgatjuk, valamint kevés extra szűz olívaolajjal is vigyázva bedörzsölve, zárt edényben legalább 2 órára, de jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt papírtörlővel leitatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. a serpenyőbe 2-3 gerezd kés lapjával szétnyomott fokhagymát is teszünk. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert a lazac gumiszerűvé válik, és jelentősen csökken élvezeti értéke! Ha ujjunk nyomására puha, ruganyos a lazac, akkor megsült. A lazacszeleteket papírtörlőre szedjük, és letakarjuk.

A serpenyőben maradt kevés olajra és a megpárolódott fokhagymára kevés bort öntünk, majd 2 meghámozott, apróra darabolt narancsot, 1 evőkanál mustárt és egy kisebb chilit vagy kevés chili pelyhet adunk hozzá. Alaplét öntünk a serpenyőbe, majd összeforraljuk addig, hogy a mártás besűrűsödjön.

Főtt rizzsel, salátával tálaljuk a lazacszeletet, a narancsmártással.

Megjegyzés

A vadlazac az egyik legegészségesebb halféle. A lazachús színezőanyaga - az astaxantin - az immunrendszer aktivitását jelentősen növeli, a húsban lévő omega-3 zsírsav jótékony hatással bír a szív, érrendszeri problémákra, kitűnő gyulladáscsökkentő. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss