Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaddisznópörkölt gnocchival

120 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthez:
  • 30 dkg vaddisznóhús (pl. comb csont nélkül)
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szelet sütőtök
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db csilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek mangalicazsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 1 db citrom
  • 2 dl víz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • borókabogyó
  • A gnocchihoz:
  • 2 db krumpli (nagy)
  • 3 ek liszt
  • 1 db tojás
  • víz
  • mangalica zsír
  • A tálaláshoz:
  • 2 ek tejföl
  • 2 db csilipaprika
  • 2 db ecetes uborka

Elkészítés

  1. A húst a főzés előtti nap alaposan megmossuk, szárazra töröljük és kockára vágjuk. Bepácoljuk olajban a zöld- és őrölt fűszerekkel, és lefedve a hűtőben pihentetjük minimum egy éjszakát.
  2. A hagymát, a fokhagymát durvára aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket feldaraboljuk. Egy lábasban egy kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, és megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a húst, és amikor kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, és beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, beleöntjük a vörösbort, és facsarunk bele citromlevet.
  3. Közben a krumplit összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gnocchikat formázunk belüle. Pihentetés után forró vízben megfőzzük, majd egy kevés forró zsírban megforgatjuk.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá egy csilit, mellé uborkát. 

Megjegyzés

A húst a főzés előtt egy napig pácoltam, majd vörösborral főztem. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss