hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db fehérrépa
  • 2 marék szárzeller
  • fél citrom
  • 8-10 borókabogyó
  • durvára darált színes bors
  • mustár
  • bazsalikom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 marék sárga rókagomba
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • zsír
  • A burgonyafánkhoz:
  • 70 dkg főtt áttört burgonya
  • kb. 1 kg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • kevés cukor
  • kevés tej
  • 0,5 dl + a sütéshez olaj
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott rókagombát hideg vízben áztatva kiöblítem, majd forrásban lévő, 1-2 kanál cukrot is tartalmazó vízben egyet forralok rajta, majd leszűröm és feldarabolom.

A zöldségeket mind megpucolom és 1,5 cm-es darabokra vágom, a póréhagymát vékonyabb karikákra. Egy magasabb falú tepsibe terítem a zöldségeket, meghintem sóval, durvára darált színes borssal, bazsalikommal, és zsiradékot is teszek hozzá bőségesen, mert a vadhúsok elég szárazak.

A húst is előkészítem, nagyobb szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd mustárral is bekenem. Mindegyikre teszek 2 szem borókabogyót, majd 2-2 szelet baconbe tekerem.

A csomagokat a zöldségágyra ültetem, megszórom az apróra vágott fokhagymával, ráöntöm a vörösbort, lefedem alufóliával. 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom, és 70 percig nem is nézek rá.

Ezután a fóliát lehúzom, és további 1 órát sütöm, de a hőmérsékletet visszaveszem 170 C fokra, hogy a leve elpárologjon és a szalonna szépen megsüljön rajta.

Amíg sül a hús, addig elkészítem a burgonyafánkot: a burgonyát sós vízben megfőzöm, leszűröm, áttöröm. Hagyom kihűlni. Egy nagyobb tálba teszem az áttört krumplit és a többi hozzávalót, fél dl olajat is adok hozzá. Kézzel alaposan összegyúrom, lisztezem, majd fóliával letakarom, és a sütőbe teszem, ahol 45 fokot állítok be, és duplájára kelesztem a tésztát.

Ha a tészta elkészült, lisztezett asztalon késsel kisebb darabokat vágok le belőle, olajos kézzel gombóccá formázom, majd bőséges olajban kisütöm (de lehet 3 cm vastagra kinyújtani és pogácsaszaggatóval formázni).

Az elkészült húst ismét megkenem mustárral (vagy mellé adom), a zöldséggel együtt tálalom, köretként a burgonyafánkkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss