Elkészítés: A vékony csíkokra vágott marhahúst vagy vadhúst az olajon nagy lángon pirosra sütjük. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, kakukkfűvel és pirospaprikával, majd felengedjük borral. Fedő alatt puhára pároljuk, szükség szerint vízzel felöntjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját
kiolvasztjuk. Kivesszük a pörcöt, és ebben a zsírban pirítjuk meg a gombát. Zsírjára sütjük, majd a gombát a feldarabolt paprikával és paradicsommal a húshoz adjuk. Készre pároljuk.
Köretként sós palacsintát sütünk, amit metéltre vágunk. A tojást tejföllel összekeverjük, és ebbe tesszükm a pörcöt. Ráöntjük a metéltre vágott palacsintára, reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben pár perc alatt megsütjük.
A vadásztokányt a sajtos-tejfölös palacsintametélttel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre