Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadászleves fácánból

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fazék aljára 1-2 marhacsontot (de nem velőset) teszek. Ráhelyezem a feldarabolt fácánt, és felengedem vízzel. Lassan húslevest főzök belőle. Sóval, borssal, borókabogyóval ízesítem.

A főzés utolsó harmadában adom hozzá a zöldségeket, és lehetőség szerint trombitagombát főzök bele. Ha nincs erdei gombám, megteszi 2-3 szem bolti csiperke is.

Amikor a hús megfőtt, leszűröm a levest. A húsokat lefejtem a csontról, amennyire tudom, és kétszer ledarálom.

Rántást készítek, amit a húslevessel öntök fel. Ebbe teszem a darált húst.

A végén apróra vágott petrezselymet hintek rá, és pici pirított zsemlekockát tálalok mellé.

A leszűrt zöldségeket nem szoktam feltálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss