Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadasmarha zsemlegombóccal II.

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhafelsál vagy lábszár
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kanál mustár
  • cukor
  • fél citrom leve
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 nagy hagyma
  • A zsemlegombóchoz:
  • 5 zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dl tej
  • liszt a tészta kidolgozásához

Elkészítés

Elkészítés: Feltesszük a húst hideg vízben főni. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségféléket. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, ekkor a húst kiemeljük.

A főzőlevet beforraljuk kb. felére, besűrítjük a liszttel, és botmixerrel leturmixoljuk.

A zsemléket kockákra vágjuk, sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejet. Szükséges mennyiségű liszttel közepesen lágy tésztát gyúrunk, gombócokat formálunk belőle, amiket forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzünk.

Tálaláskor a húst szeletekre vágjuk, mellétesszük a gombócokat, majd a szósszal leöntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss