Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas zsemlegombóccal II.

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vadashoz:
  • 1,5 kg szűzérme
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/4 fej zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt és egész bors
  • oregano
  • koriander
  • mustármag
  • mustár
  • borókabogyó
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • piros paprika
  • A zsemlegombóchoz:
  • 2 db zsemle
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A vadashoz a húst lehártyázzuk, jól megmossuk, és egészben tesszük fel főni a felaprított zöldségekkel és fűszerekkel a kuktában. Forrástól számítva 1 órán át főzzük.

2.) A levében hagyjuk a húst kihűlni. Ha a hús kihűlt, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

3.) A zöldségeket a főzőlével leturmixoljuk, majd felmelegítjük, és a tejfölös liszttel behabarjuk. Ezután visszatesszük a hússzeleteket is.

4.) A körethez a zsemléket kb 1,5 cm szélesen felszeleteljük és megpirítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

5.) A lisztből, a tejből, az olajból és a tojásból nokedlitésztát készítünk, végül a petrezselymet is belekeverjük. Ha a tészta elkészült, óvatosan beleforgatjuk a zsemlekockákat.

6.) Lobogó sós vízbe evőkanállal beszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és a vadassal tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss