Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas sertésből

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. vadashoz először a húst szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. Mindkét oldalát elősütjük, majd felengedjük 0,5 liter vízzel. Bezöldségezzük, és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megfőtt, kivesszük a húst és a babért, a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, beleöntünk a meleg levet, majd a zöldségpépet. Összeforraljuk, ízesítjük mustárral, utána behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel. 3 percig forraljuk, a citromot csak a végén rakjuk bele. 
  3. A zsemlegombóchoz szokásos módon nokedlit keverünk, amibe beletesszük a pirított zsemlekockákat és egy kis olajban megpárolt vöröshagymát. Szórunk bele egy kis petrezselymet, és forró vízben kifőzzük a kanállal szaggatott gombócokat.

    Ajánljuk még:

VADAS KRUMPLIGOMBÓCCAl >>> 

VÖRÖSBOROS HAMIS VADAS MÁRTÁs >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss