Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas knédlivel II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • Az elősütéshez:
  • olaj
  • A vadas mártáshoz:
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • A knédlihez:
  • 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. fele-fele arányban)
  • 3,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál étolaj
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A marhahússzeleteket kiklopfoljuk, olajban mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.

A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát is és karikákra vágjuk.

Az olajat egy lábasba öntjük, a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, a cukrot beleszórjuk, karamellizáljuk. A zöldségeket hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, vízzel felöntjük, borsozzuk, a babérlevelet beletesszük. Az átsütött hússzeleteket beletesszük, és fedő alatt puhára pároljuk.

A húsokat kivesszük, a zöldségeket kipürésítjük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk. Olajjal kikent tálba tesszük, olajjal a tésztát is megkenjük, duplájára kelesztjük.

Egy lábas aljába kétujjnyi vizet teszünk, egy szűrő alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a kis gombócokra formázott tésztát beletesszük (3 db fért bele az edénybe). Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok, a knédli készre fő. A fedőt közben nem szabad levenni!

A vadast a knédlivel tálaljuk, a hússzeleteket a mártással leöntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss