Elkészítés: A zsírban a hagymát megpirítjuk, a sárgarépát, a fehérrépát és a húst belerakjuk, megsózzuk, és pár perc után kevés vízzel felengedjük.
Amikor megfőtt, a húst kiszedjük, és a zöldségeket belepaszírozzuk a lébe, bbe
tesszük a mustárt és a tejfölt, összeforraljuk, citromlével pikánssá tesszük.
A zsemléket apró kockákra vágjuk, zsírban kicsit megpirítjuk, közben galuskatésztát készítünk a tojással, a liszttel és kevés vízzel. A zsemlekockákat ebbe belekeverjük, majd ezután forró vízbe szaggatjuk.
Kifőzzük, ezután a szaftos-tejfölös lébe belekavarjuk a hússal együtt, majd tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre