Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas csirkéből

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkehús
  • 15 dkg zsír vagy olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • mustár
  • babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom
  • A zsemlegombóchoz:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • pici só
  • 2 db zsemle
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A zsírban a hagymát megpirítjuk, a sárgarépát, a fehérrépát és a húst belerakjuk, megsózzuk, és pár perc után kevés vízzel felengedjük.

Amikor megfőtt, a húst kiszedjük, és a zöldségeket belepaszírozzuk a lébe, bbe
tesszük a mustárt és a tejfölt, összeforraljuk, citromlével pikánssá tesszük.

A zsemléket apró kockákra vágjuk, zsírban kicsit megpirítjuk, közben galuskatésztát készítünk a tojással, a liszttel és kevés vízzel. A zsemlekockákat ebbe belekeverjük, majd ezután forró vízbe szaggatjuk.

Kifőzzük, ezután a szaftos-tejfölös lébe belekavarjuk a hússal együtt, majd tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss