Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vacsorázz Londonban – Budapesten! 5 érv, amiért meg kell ismerned a Globalista Konyhát!

default user icon
MME
Gondol egyet két, egymást és a világot elég jól ismerő foodie, azaz kajaimádó, és éttermeset játszik. Nincsenek komoly befektetők, dizájnos épület és belső tér, vagy profi konyha. Nem nyitnak saját éttermet, hanem már meglévő, érdekes tereket és helyszíneket használnak, ahová külföldi séfeket és azok emlékezetes menüsorait hozzák el az itthoni értő közönségnek.
1. Világhírű séfekkel találkozhatsz!

„Az ötlet egyszerű, hiszen nem csinálunk mást, mint izgalmas helyszínekre vendégszakácsokat hozunk 2, maximum 3 estére, egyelőre csak Londonból. A helyszín és a szakács mindig változik. London most hihetetlenül izgalmas gasztronómiai központ, ahol temérdek fiatal tehetség gyűlt össze, nemcsak Angliából, de a világ minden részéről.”- magyarázza Laufer Judit, a Globalista Konyha projekt egyik megálmodója.

2. Megkóstolhatod más országok ízeit!

A Cordon Bleu szakács iskolát végzett, Londonban élő Judit és a cukrász iskolát végzett, újságíró Panna szerint: „Mindenki szeret utazni, és biztos nem mi vagyunk az egyetlenek, akik egy utazás alatt már nem a reggel elkészített szendvicset, vagy az otthonról hozott konzervet esszük, hanem szó szerint bele szeretnénk kóstolni a városba, a hegybe, a tengerbe vagy a sivatagba. Kóstolni szeretnénk, ízlelni, megismerni, mert mindennek megvan a miértje, hogy miért ott és miért azt eszik az emberek. Az élmény egyszerűen így kerek. A jó helyeket egyszerre könnyű megtalálni, hiszen az interneten temérdek információ elérhető, és nehéz is, mert nem mindig megbízható a konyha, és ha sikerül, akkor sem biztos, hogy bejutunk, vagy meg tudjuk engedni magunknak. Ebben segít a Globalista Konyha, hogy utazás nélkül is bele tudjunk kóstolni például a Közel-Kelet országaiba, Thaiföldbe, Dániába vagy éppen ezek izgalmas keverékébe”.

3. Egyedülálló íz orgiák!

Első alkalommal a Levant, azaz a mediterrán régió keleti részének sokszínű gasztronómiáját mutatták be a budapesti közönségnek, Josh Katz, a londoni Zest étterem főszakácsa irányításával. A Murci Borbárban megrendezett két napos eseményre pillanatok alatt elkapkodták a belépőket. „Nagy kihívás és nagyon érdekes a nulláról felépíteni valamit. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, ami rengeteg erőt ad a munkához.” – folytatja Balázsy Panna, a projekt másik gazdája. „Gyűjtjük az információkat és elhozzuk Pestre, Budára, a mezőre, a Balatonra, a garázsba azokat a tehetséges szakácsokat, akik szeretnek és kiválóan tudnak főzni, és maradandó élményt nyújtanak a hangulatos, finom vacsorákra éhes itthoni közönségnek.”

4. Elismert séfekkel találkozhatsz, beszélgethetsz

Azóta szerveztek thai vacsorát Tom Catley-vel, arab lakomát Eran Tibivel, őrült íz orgiát Ben Spaldinggal és elegáns fúziós eseményt Anna Hansennel. Január végén török-ciprusi ízekkel érkezett Selin Kiazim, őt követte Adam Rawson lenyűgöző fúziós perui vacsorája, a nyarat Mary-Ellen McTague tradicionális angol vacsorája dobta fel, az őszt pedig James Rix igazi angol pub menüsora zárta. 2016 januárjában japán tudását mutatta meg a hazai közönségnek a régóta Londonban élő Kemény Róbert, tavasszal pedig a szakácskönyvével egy csapásra híressé vált Olia Hercules kaukázusi lakomája kápráztatott el mindenkit. Május végén thai barbeque-street food vacsorát készített Sebastian Holmes, aki még a nyár folyamán visszatér Budapestre. 

5. A Globalista vacsorák családi hangulatban 

Mintha egy esküvőre érkeznél, vagy egy nagy családi ebédre - a Balázsy Pannáék által szervezett vacsorák nem szigorú menetrend szerint zajlanak, hanem olyan baráti hangulatban, mintha ezer éve ismernénk egymást. Természetesen a menü sem hagyományos: az ide érkező séfek játszanak az ízekkel, textúrákkal, és az is meglehet, hogy az egyik ételt egyszerű téglán tálalják számunkra. Itt semmi sem megszokott, de a Globalista vacsorák kedélye mindig kedves. Olyan itt a vendéglátás, hogy valójában a vendégeknek nincs is kedvük hazamenni. Aki nem hiszi..., látogasson el hozzájuk!

Kövesd te is a Globalista Konyhát! >>> 

Itt olvashatsz tovább a Globalista Konyháról >>> 

Bővebb információért írj ide: globalistakonyha@gmail.com

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss