Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vacsora 30 perc alatt: paradicsomos húsgombóc spagettivel - lépésről lépésre

default user icon
MME
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát! Íme egy spagetti paradicsomos húsgombóccal. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC SPAGETTIVEL >>> 
A HOZZÁVALÓK:

30 dkg darált marha lapocka
20 dkg spagetti
3 dkg parmezán
30 dkg paradicsom
2 dl paradicsomszósz
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 csokor friss petrezselyem
2 levél babérlevél
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő
keverőtál

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A parmezánt lereszeljük.

2. Olívaolajban közepes lángon üvegesre pároljuk a hagyma és a fokhagyma felét.

3. Egy keverőtálban összekeverjük a darált marha lapockát, az üvegesre pirított hagymákat, a parmezán felét és a petrezselyem harmadát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd vizes kézzel golyókat gyúrunk belőle (6-7 golyó lesz belőle).

4. A húsgolyókat közepes lángon olívaolajban kisütjük.

5. Közepes lángon üvegesre pirítjuk a maradék hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomszószt és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne, hozzáadunk egy kevés vizet.

6. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.

7. A húsgombócokat a paradicsomos szószba tesszük, és alacsony lángon kb. 5 percig főzzük.

8. A tésztát egy tányérra halmozzuk, rárakjuk a ragut és a húsgombócokat, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel és parmezánnal.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss