Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebéd 30 perc alatt: fűszeres csirkenyárs bulgurral lépésről lépésre

Ebédötlet kéne hétvégére? A csirke mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy pikáns, fűszeres változat nyársra tűzve, mandulás bulgurral körítve. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PIKÁNS FŰSZERES CSIRKENYÁRS MANDULÁS BULGURRAL >>> 
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg tanyasi csirkemell
15 dkg bulgur
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg mandula
3 dkg méz
15 ml vörösborecet
fél csokor friss kapor
baharat fűszerkeverék
olívaolaj

bors
nyárs

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (hamarabb kész lesz, mint a rizs). Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.

2. A csirkemelleket egy keverőtálba rakjuk, megszórjuk a baharat fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk. Összekevejük, hogy mindenhol egyenletesen érje a húsokat a fűszer. Finomra vágjuk a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva felszúrjuk nyársakra.

3. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezzük a nyársakat. Közepes lángon, minden oldalát, 2-3 percig sütjük - vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, áthelyezzük egy tányérra, és tálalásig lefedve félretesszük.

4. Egy keverőtálban elkeverjük a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olívaolajjal.

5. Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, majd belerakjuk a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 2-4 percig barnítjuk a hozzávalókat.

6. A bulgurt a lepirított hagymákhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a dresszing felét és a kaprot is.

7. A tálalásnál, a csirkenyársnak megágyazunk a mandulás bulgurral és az egészet meglocsoljuk a maradék dresszinggel.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss