Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

A tésztát áztassuk forró vízbe (nem kell megfőzni!). Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy tál hideg vízbe, hogy kihűljön. Ezután szűrjük és csepegtessük le.

Karikázzuk fel a megtisztított újhagymát a szárával együtt. A mogyorót töltsük hűtőtasakba, és húsklopfolóval törjük kisebb darabokra.

A megtisztított, felkockázott csirkemellet tegyük tálba, bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni néhány percet.

Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a csirkekockákat. Ha megpuhult a hús, adjuk hozzá a meghámozott, lereszelt sárgarépát, és pirítsuk együtt további 2 percig.

Végül öntsük fel a kókusztejjel, és húzzuk le a tűzről. A lecsepegtetett tésztát aprítsuk fel, tegyük salátástálba, és halmozzuk rá a húskockákat. A mogyoróval és az újhagymával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss