Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Üvegtészta saláta csirkemellfilével

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát leforrázzuk, majd félretesszük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, kicsit összevágjuk és kihűtjük.

A csirkét hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A répát és az uborkát (mag nélkül, de nem meghámozva) szintén szép vékony, hosszú csíkokra, szálakra vágjuk. Úgy szép a saláta, ha minden hozzávaló - csirke, tészta, uborka, répa - hasonló méretű.

A csirkét serpenyőben kevés olajon, nagy lángnál kb. 10 perc alatt enyhén barnára pirítjuk, majd félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.

Ugyanebben az edényben, mosogatás nélkül, enyhén felfőzzük a dresszinget, vagyis a szójaszószt, a paprikakrémet, a kókusztejet, majd a lime-levet és a héját. Félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.

A csirkét, a zöldségeket és a felaprított koriandert egy szép tálban összekeverjük a tésztával. Meglocsoljuk a salátaöntettel, ízlés szerint chilipaprikát adunk még hozzá, összeforgatjuk, és frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss