Elkészítés: A tésztát leforrázzuk, majd félretesszük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, kicsit összevágjuk és kihűtjük.
A csirkét hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A répát és az uborkát (mag nélkül, de nem meghámozva) szintén szép vékony, hosszú csíkokra, szálakra vágjuk. Úgy szép a saláta, ha minden hozzávaló - csirke, tészta, uborka, répa - hasonló méretű.
A csirkét serpenyőben kevés olajon, nagy lángnál kb. 10 perc alatt enyhén barnára pirítjuk, majd félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.
Ugyanebben az edényben, mosogatás nélkül, enyhén felfőzzük a dresszinget, vagyis a szójaszószt, a paprikakrémet, a kókusztejet, majd a lime-levet és a héját. Félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.
A csirkét, a zöldségeket és a felaprított koriandert egy szép tálban összekeverjük a tésztával. Meglocsoljuk a salátaöntettel, ízlés szerint chilipaprikát adunk még hozzá, összeforgatjuk, és frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre