Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez borzasztó! Üvegszilánkokat találtak a kisiskolások ételében

Csodával határos, hogy nem történt nagyobb baj, ugyanis üvegszilánkokat találtak a Tolna megyei kisiskolások ételében. A sorozatos esetek miatt bezárták az Iregszemcse község önkormányzati főzőkonyháját. A rendőrség és a Nébih is eljárást folytat az ügyben.

Május elején többször is veszélyes tárgyakat találtak a gyerekek ételében. Az egyik alkalommal az iregszemcsei Göllesz Viktor Általános Iskola ebédlőjében étkező alsó osztályos gyerekek ebédjében voltak üvegszilánkok.

Egy másik esetben, pedig az egyik óvodai dolgozónál sürgősségi beavatkozásra volt szükség, ugyanis neki egészen a nyelőcsövéig jutott az üvegszilánk – írja a Privát Kopó.
A szilánkok mellett, fém dörzsi edénysúroló darab is került az ételbe, ezt az egyik óvodás szájából vette ki a szemfüles óvodapedagógus.

Szándékosan történt?

„Az elmúlt két hét megmagyarázhatatlan eseményei után nem maradt más lehetőség, mint az iregszemcsei főzőkonyhánk bezárása” - írta tájékoztatójában az Atroplusz Kft. ügyvezetője. Kulcsár Gábor közleményében úgy fogalmazott, hogy nem zárja ki az idegenkezűséget: „kénytelen vagyok a szándékosságot és az előre kitervelt károkozást feltételezni”.
Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉbiH) is eljárást folytat. 

Borítókép: MTI

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss