Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hiányzik a karácsonyi menüből egy kis sós rágcsa? Készíts különleges omlós diós rudacskákat!

default user icon
MME
Mindjárt megérkeznek a vendégek, és nincs rágcsálnivaló finomság? Mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis különleges sós süteményt, amit szinte biztosan el tudsz még készíteni és garantáltan ízleni fog mindenkinek.

Nem sikerült a sajtos pogácsa, esetleg kevésnek ítéled a sós aprósütiket? Vagy egyszerűen csak elfeledkeztél arról, hogy a sok édesség mellett sóssal is készülj? Bárkivel előfordul, ne aggódj! Ha van még kedved és kb. másfél szabad órád, érdemes összedobni ezt az igazán különleges ropogtatnivalót, ahol a diót némi sóval bolondítjuk meg. A végredmény pedig? Mennyei!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg fagyos vaj
  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg dió
  • 1-2 ek. tejföl (ha szükséges)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
  • 5 dkg dió 

Elkészítése:

  1. A diót durvára vágjuk.
  2. A fagyos vajat összemorzsásítjuk a sütőporral elkevert liszttel és sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, és a dióval. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges.
  3. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. Papírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss