Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Útmutató a tökéletes göngyölt rostélyoshoz - fotók lépésről lépésre!

default user icon
MME
A rostélyoskészítéstől sokan ódzkodnak, pedig egyáltalán nem kell tőle tartani. Mutatunk egy töltött, göngyölt változatot, mellyel óriási sikert arathatsz.
Töltött rostélyos

Hozzávalók (4 személyre):

500 g marharostélyos
150 g sonka
100 g friss gomba
2 db főtt burgonya
60 g zsír
1 kisebb fej hagyma
petrezselyemzöld

őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. A töltelékhez

Daraboljuk fel a gombát, majd az apróra vágott hagymával együtt pirítsuk meg a forró zsiradékban. Adjuk hozzá a felkockázott sonkát és burgonyát is. Ízesítsük borssal, sóval és vágott petrezselyemzölddel.

2. Készítsük elő a húst!

A húst mossuk meg, szárítgassuk le, majd alaposan klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg. Miután a szeletek néhány órát álltak a fűszerekben, halmozzuk rájuk a gombás tölteléket.

3. Süssük és pároljuk!

Tekerjük fel a húst, majd kötözzük meg konyhai cérnával. A töltött „csomagokat” lapítsuk el, és forró olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. Öntsönk alá forró vizet, és fedő alatt pároljuk puhára a fogást.

Elkészítési idő: 60 perc

Tipp:

A göngyölt hús töltelékét ízlés szerint hawaii módon is elkészíthetjük: olajon megpirítjuk a sonkát és az ananászt, majd sajtszeleteket fektetünk a rostélyosra, és erre halmozzuk az ananászos keveréket.

Ha a magyaros ízeket szereted, akkor lecsós pirított máj legyen a töltelék.

Ezek is érdekelhetnek

Friss