Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a 2 italt soha ne rendeld repülőn!

default user icon
MME
A légiutaskísérők elárulták, hogy van néhány olyan ital, amiből soha nem isznak a gépen. Sőt, az utasoknak sem ajánlják, hogy ezekből fogyasszanak!

A hosszú repülőutakon szinte biztos, hogy megkívánsz egy csésze kávét vagy teát, azonban a személyzet ezeket nagyon nem ajánlja. Ha megfigyeled, a légiutaskísérők sem fogyasztanak ezekből az italokból, és erre nagyon jó okuk van. A víztartályokat ugyanis - amikből a forró italokhoz veszik a vizet - nagyon ritkán tisztítják.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) vízminőséget vizsgáló tesztjein minden nyolcadik gép megbukott. Ráadásul az is kiderült, hogy a fedélzeten található víztartályok 13%-a veszélyes baktériumokat is tartalmaz. A helyzet pedig a hosszútávú gépeken a legrosszabb. Igaz, néhány éve a szervezet újabb szabályokat hozott a fedélzeten felszolgált víz minőségére vonatkozóan, de a gépen dolgozók szerint még ezek sem elég szigorúak.

Persze adódik a kérdés, hogy ha a vizet felforralják a gépen, akkor miért nem tűnnek el belőle a baktériumok? Nos azért, mert a vizet minimum 10-15 percig kell forralni ahhoz, hogy minden baci eltűnjön belőle, a járatokon pedig ennél jóval kevesebb ideig melegítik a vizet. Szóval ha teheted, ne rendelj teát és kávét a gépen, hanem inkább a palackos ásványvizet vagy a gyümölcsleveket válaszd!

De arra sem árt odafigyelni, hogy milyen ételt rendelsz. Egy stewardess ugyanis elárulta, hogy melyik két ételt ajánlja lelkiismeret-furdalás nélkül az utasoknak!

Ezek is érdekelhetnek