Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Unod a sima vizet? Így turbózd fel!

Nyáron kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. És mindenképpen az a legcélravezetőbb, ha ez a folyadék víz. A vizet viszont sokan unalmasnak tartják, ezért hoztunk néhány ötletet, amivel könnyedén fel lehet dobni.

A citrom mindig jó ötlet

A legegyszerűbb és legpraktikusabb vízízesítő kétség kívül a citrom. Már egy citromkarikával, vagy egy kis facsart citromlével is remek hatást érhetünk el, de akár kombinálhatjuk is a citromkarikákat narancs és lime karikákkal, jól keverjük össze, hűtsük le jéggel és már élvezhetjük is a citrusos italunkat.

Mentát neki!

A menta is jó párosítás lehet a citrommal vagy lime-mal, de akár önmagában is. Egy kicsit dörzsöljünk össze néhány mentalevelet, hogy majd jobban kijöjjön az aromájuk és helyezzük bele a jeges vízbe. Finom lesz!

Uborkás megoldás

Nemcsak a citrom, de az uborka karika is remekül feldobja a vizet. Szintén használhatjuk önmagában is, de ha még egy kicsit érdekesebbé akarjuk tenni, akkor érdemes beletenni egy csipetnyi rozmaringot is, ugyanis remekül kiegészítik egymást.

Gyümölcsös párosítások

A gyümölcsök is remek szolgálatot tehetnek a víz ízesítéséhez. Ha pedig párosítjuk is őket egymással vagy valamilyen fűszernövénnyel, akkor igazán különleges íz variációkat is létrehozhatunk. A felkockázott görögdinnyét például érdemes bazsalikommal vagy rozmaringgal keverni. A barackhoz jól passzol az ananász és a mangó, de az ananászos gyömbéres változat is nagyon finom. Ezeknél az italoknál még jobb íz hatást érhetünk el, ha egy éjszakán át hagyjuk hűlni a hűtőben és csak utána fogyasztjuk el.

Gyömbéres egészség

A gyömbér egészségre gyakorolt pozitív hatása vetekszik a citroméval, ráadásul remek ízesítő. Az italunkat ízlés szerint készíthetjük: megpucolt gyömbérből reszelhetünk a vízbe, vagy vékony szeleteket is vághatunk belőle. 

A grapefruit mámor

Ha már az egészségnél tartunk, nem hagyhatjuk ki a grapefruitot sem. Szintén jó választás lehet, azoknak, akik szeretik az ízét. Ha nincs otthon a friss gyümölcs, használhatunk grapefruit mag cseppeket is az ízesítéshez.

A 6 LEGJOBB KARCSÚSÍTÓ NYÁRI ITAL>>> 

FOGYJ VÍZZEL! 2+5 BEVÁLT TRÜKK, AMIVEL HIDRATÁLT ÉS KARCSÚ LESZEL!>>> 

A 8 LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ TEA>>> 

Ezek is érdekelhetnek