Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A piskótasütő forma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. A forma mérete 26 cm-s legyen.
A piskótához a tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.) A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával 26 cm-es sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 160 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Közben elkészítjük a túrós krémet. A túrót jól áttörjük, belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A zselatint pici vízzel kikeverjük, majd fél percre betesszük a mikróba, és a krémhez adagoljuk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet másik krém készítése.
A csokit a kétféle cukorral gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyanúgy járunk el, mint az első krémnél, és a csokikémhez adjuk.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és megtöltjük a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki, hogy a tetejére és az oldalára maradjon.
A tetejére a csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd beletesszük a habtejszínt és az étolajat. Akkor lesz jó a máz, ha már teljesen sima az állaga. A torta tetejét először körben díszítjük a felvert tejszínhabbal, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni. Ekkor jöhet rá a máz.
A túró rudikat srégen elvágjuk, és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.