Elkészítés: A megtisztított keménytojásokat a nagyon apróra vágott füstölt hússal és a reszelt vöröshagymával, a nyers tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és 2 dkg puha vajjal összedolgozzuk.
A kicsontozott pulykamellet úgy hajtjuk szét, esetleg kissé be is vágjuk, hogy a tojásos-sonkás tölteléket egy csíkban a közepére halmozzuk. A húst körös-körül ráhajtjuk, és egy zsineggel átkötjük, nehogy a töltelék kicsússzon belőle.
A maradék vajjal és sóval a külsejét bedörzsöljük, azután dupla alufólia lapra fektetjük, és egy kevés fehérborral meglocsoljuk, majd jól becsomagoljuk a fóliába.
Előmelegítjük a sütőt. Egy tűzálló tálba fektetjük a húst, és közepes lángon 1,5-2 órát pároljuk. Ezután a fóliából kibontjuk, és tűzálló tálba fektetjük.
A fóliában lévő levet mustárral és a maradék borral összekeverjük, tejszínnel gazdagítjuk. A sültet ezzel a mártással leöntve a sütőbe visszatoljuk. A saját levével locsolgatva addig sütjük, amíg a pecsenye szép piros nem lesz.
Végül a húst vágódeszkára fektetve 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük. A tálon saját levével meglocsoljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre