Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi sült báránycomb

MME MME
75 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejesbárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és finom sonkaszalonnával
vagy baconnal sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk.

A sütésre előkészített báránycombot egy
magasfalú sütőedénybe rakjuk, forró zsírral vagy olajjal leöntjük, és meleg sütőben pirosra sütjük.

Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

A leszűrt pecsenyelébe 1 evőkanálnyi
paradicsomlét keverünk, és tűzön forraljuk, majd fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük.

Ha a szaft már jó sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel feleresztjük és felforraljuk. Az így elkészült mártásba tegyünk egy kis vajat, így selymesen fényes, igen finom szaftot kapunk.

A báránysültet párolt zöldségekkel és
fejessalátával tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss