Egy 28 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd belekeverjük a kakaóport. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, szép, egynemű tésztává keverjük, és a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport és a vaníliaaromát. Alaposan összedolgozzuk, majd pár percre a hűtőszekrénybe tesszük, mert a keverés során a vaj meglágyulhat.
A karamellkrémet felolvasztjuk, és összekeverjük a mogyoróval. A tortát kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével úgy, hogy a torta szélénél 1-2 cm-rel magasabban legyen a krém, mint a torta közepénél. Ezután a krémre öntjük a mogyorós karamellt, ezt a krém másik felével befedjük, végül lezárjuk a piskótával.
A Snickers csokoládét elvagdossuk, és rádobáljuk a tortánk tetejére, majd egy kevés karamellkrémmel körbecsurgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre