Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi puncstorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • pici rumaroma
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg dió
  • A kenéshez:
  • bodzalekvár
  • A tetejére:
  • 2 csomag puncs ízű cukormáz

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül a lisztet.

2.) A tészta 1/3 részét külön keverőtálba tesszük, és hozzákeverünk 1 evőkanál kakaót.

3.) Kivajazunk-lisztezünk egy tortaformát és egy kisebb sütőformát. A tortaformába beleöntjük az alap tésztát, a kis formába pedig a kakaósat, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük mindkettőt. Ha nem ragad a tű, kivesszük a tésztákat.

4.) A tortaformában hagyjuk kihűlni a világos alaptésztát, a kakaósat viszont kiborítjuk, felkockázzuk, és egy mélyebb tálba tesszük. Leöntjük annyi sziruppal (15 dkg cukorból és a meggybefőtt levéből készítsük), hogy kellemesen elázzon, majd hozzáadjuk a diót, a meggyet, a rumaromát, és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha elég szaftos és finom, konyhai botmixerrel krémesre turmixoljuk a tölteléket.

5.) A tortaformából kivesszük a tortalapot, amit kettévágunk, és az alsó felét egy tálra tesszük. Megkenjük bodzalekvárral, és rásimítjuk a tölteléket. Mielőtt rátennénk a felső tortalapot, annak az alját is megkenjük bodzalekvárral.

6.) A puncs ízű mázat kikeverjük 3-4 teáskanál vízzel, és szépen a tortára simítjuk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük, hogy öszeérjenek az ízek.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss