Elkészítés: 1.) A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül a lisztet.
2.) A tészta 1/3 részét külön keverőtálba tesszük, és hozzákeverünk 1 evőkanál kakaót.
3.) Kivajazunk-lisztezünk egy tortaformát és egy kisebb sütőformát. A tortaformába beleöntjük az alap tésztát, a kis formába pedig a kakaósat, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük mindkettőt. Ha nem ragad a tű, kivesszük a tésztákat.
4.) A tortaformában hagyjuk kihűlni a világos alaptésztát, a kakaósat viszont kiborítjuk, felkockázzuk, és egy mélyebb tálba tesszük. Leöntjük annyi sziruppal (15 dkg cukorból és a meggybefőtt levéből készítsük), hogy kellemesen elázzon, majd hozzáadjuk a diót, a meggyet, a rumaromát, és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, és ha elég szaftos és finom, konyhai botmixerrel krémesre turmixoljuk a tölteléket.
5.) A tortaformából kivesszük a tortalapot, amit kettévágunk, és az alsó felét egy tálra tesszük. Megkenjük bodzalekvárral, és rásimítjuk a tölteléket. Mielőtt rátennénk a felső tortalapot, annak az alját is megkenjük bodzalekvárral.
6.) A puncs ízű mázat kikeverjük 3-4 teáskanál vízzel, és szépen a tortára simítjuk, majd 1 napra a hűtőbe tesszük, hogy öszeérjenek az ízek.