hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi oroszkrém torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 10 darab tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 darab tojás
  • 2 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • mazsola

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, óvatosan 3 lapba vágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: gőz fölött sűrűre főzzük a tojásokat a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral és 1 nagy kanál zselatint teszünk bele. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  5. Megtöltjüka tortát a krémmel, a lapok közé mazsolát szórunk. Kívülről isbekenjük a tortát a krémmel, és tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek